Fijnbankwerker


Ben jij die proactieve zelfstandige fijnbankwerker en heb je ervaring met zeer nauwkeurige bewerkingen van verspanende onderdelen?

Divisie: KMWE Components

Functieomschrijving
Als fijnbankwerker voer je aan de hand van aangeleverde tekeningen zelfstandig bewerkingen uit aan aangeleverde materialen en/of producten, door middel van de daarvoor beschikbaar gestelde productiemiddelen en gereedschappen in de afdeling bankwerkerij.
De bankwerkerij, de afdeling waar je werkzaam bent, heeft als belangrijkste taak het voor- na- en/of afwerken van producten die een verspanende bewerking hebben ondergaan.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Voert aan de hand van aangeleverde tekeningen en werkorderspecificatie zelfstandig (herstel) bewerkingen uit aan aangeleverde materialen en/of producten met behulp van de daarvoor beschikbaar gestelde productiemiddelen, precisie instrumenten en gereedschappen binnen de afdeling Bankwerkerij.
 • Het bedenken en uitwerken van hulpgereedschappen om een zo groot mogelijke productefficiëntie te kunnen bewerkstelligen afhankelijk van de complexheid van de bewerkingsmethodiek.
 • Vertoont flexibiliteit in het geregeld kunnen wisselen van opdrachten en werkzaamheden.
 • Voert nauwkeurige handmatige bewerkingen uit of montages, waar hij direct verantwoordelijk is voor de kwaliteit / procesbeheersing van de werkzaamheden en het eindproduct.
 • Voert (preventief) onderhoudswerkzaamheden uit aan machines/ en (hulp-) gereedschappen en spanmiddelen.
 • Is verantwoordelijk voor zowel het inrichten van de werkplek en/of instellen van de machines en gereedschappen als voor het uitvoeren van het bewerkingsproces van (productie) werkzaamheden waarbij de kwaliteit van het product en het productieproces voldoet / verloopt volgens keuringsplannen en de overige voorgeschreven kwaliteits-/controleprocedures.
 • Denkt en handelt proactief m.b.t. het verbeteren van de bewerkingsmethodiek, met als doelstelling het bereiken van een optimaal productieproces met een zo kort mogelijke doorlooptijd.
 • Draagt zorg voor een terugkoppeling aan leidinggevende bij constatering van gebreken of tekortkomingen in werkomgeving en aan gereedschappen.
 • Voert de taken uit zoals omschreven in de swim lane van de process flows horende bij desbetreffende functie binnen het KMWE Quality Manual Systeem (QMS). Neemt daarbij kennis van de informatie die opgeleverd wordt door de voorafgaande processtap (input) en draagt zorg voor de juistheid en het op tijd aanleveren van de informatie benodigd voor de uitvoering van de vervolgstap (output). Is op de hoogte van de procedures horende bij de desbetreffende taak en past deze toe en gebruikt daar waar nodig de bijgevoegde checklists en/of powerpoint formats.
 • Komt met verbetervoorstellen met betrekking tot het verbeteren van de kwaliteit (Quality), snelheid en betrouwbaarheid van de uit te voeren taken (Logistic), optimale inzet van Mensen, Middelen en Techniek (Technology) en mogelijkheden tot het reduceren van kosten (Cost) die betrekking hebben op het eigen functioneren. Neemt actief deel aan het continue verbeterprogramma World Class Manufacturing.
 • Bepaalt zelfstandig op basis van inzicht en ervaring (voorbereiding, controle en begeleiding) mede de input van de probleemaanpak en werkvolgorde binnen het kader van de vaststaande vormgeving (blauwe map), waarbij een groot afbreukrisico bestaat zoals, uitval op producten en/ of beschadigingen.
 • Draagt zorg voor de netheid van zijn werkplek en zijn directe omgeving en past de 5S methodiek toe.

Functie eisen

 • Opleiding LBO/MBO-niveau WTB/ fijnmechanica en SBO of gelijkwaardig werk en denkniveau.
 • Heeft zeer ruime kennis van verspaningstechnieken bij een groot assortiment materiaalsoorten, waarbij hoge plaatszuiverheden gerealiseerd worden vanaf bestaande vormen.
 • Kan denken en werken binnen een kwaliteitssysteem, waaronder het opstellen van keuringsplannen (EPK).
 • Beschikt over gedegen kennis en ervaring in het werken met meetmiddelen en vorm- en plaattoleranties waarbij de nauwkeurigheid bepalend is.
 • Beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Kan goed in teamverband werken.
 • Kan zelfstandig en proactief werken en beschikt over accuratesse, werkinzicht en een flexibele instelling.
   
Omschrijving KMWE Group
KMWE Group is een internationale toeleverancier voor de hightech machinebouw en Aerospace. Met vestigingen in Nederland, Maleisië en India leveren wij aan OEM-ers over de hele wereld. Wij hebben een sterk gerichte strategie op innovatie en techniek en zoeken dan ook medewerkers die telkens nieuwe grenzen opzoeken en kijken naar mogelijkheden, dit alles binnen een procesgerichte omgeving. Ondanks de omvang van inmiddels circa 550 medewerkers hebben we korte lijnen en een open cultuur.

KMWE Group gaat in 2018 verhuizen naar Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Deze unieke campus wordt de allereerste locatie waar hightech toeleveranciers zich manifesteren als één geheel. Dit uit zich in het delen van kennis van productontwikkeling en technologie en het samen innoveren en produceren, maar ook in het delen van gemeenschappelijke faciliteiten en modulaire plug-in concepten. Door te verhuizen naar de zogenaamde ‘factory of the future’ kan KMWE aan de veranderende behoefte van de markt en de keten enerzijds en de innovaties en uitdagingen van de vierde industriële revolutie (smart industry) anderzijds blijven voldoen. Doordat de gehele supply chain vertegenwoordigd is, kunnen we ons openstellen voor nieuwe businessmodellen en innovaties, gedigitaliseerde productieprocessen en -technologieën en blijven we tevens een boegbeeld voor nieuw (technisch) talent. Zo blijven we een in de toekomst een rol van betekenis spelen in een dynamisch en wereldwijd productienetwerk. Tevens ondersteunend aan de ambitie ter bevordering van de High Tech leveranciersketen is KMWE Group al jaren lid van Brainport Industries

Wat bieden wij?
KMWE Group is een groeiend en dynamisch bedrijf dat voorop wil lopen met nieuwe ontwikkelingen. We bieden een uitdagende baan in een internationale setting en een marktconform salaris.

Herken jij jezelf?
Stuur dan je CV en motivatie naar ons op.   

 

KMWE BV
T.a.v. Ruth de Beijer
Croy 11, 5653 LC Eindhoven
Postbus 7930, 5605 SH Eindhoven
Telefoon: +31 (0)40 256 11 65 
 

Deel deze vacature op je eigen tijdlijn via:

   

 

Is dit toch niet de vacature die je zoekt? Volg ons dan via Facebook, Instagram, 
Wie weet hebben wij binnenkort een vacature die beter bij je past!
 

 

 

 

Fijnbankwerker
KMWE
Contact
KMWE
Visiting address
Croy 11
5653 LC Eindhoven
Postal address
P.O. Box 7930
5605 SH Eindhoven
Telephone
+31 (0)40 256 11 11
E-mail
info@kmwe.com

DutchAero
Visiting address
Zwaanstraat 1
5651 CA Eindhoven
Postal address
P.O. Box 80061
5600 KA Eindhoven
Telephone
+31 (0)40 257 84 84
E-mail
sales@dutchaero.nl
KMWE Group
History
Strategy
Quality & Policies
Partners & Platforms
Capabilities
Machining
Assembly
Sheet Metal Fabrication
Thermal Spraying
Engineering
Additive Manufacturing
Locations
Netherlands - KMWE
Netherlands - DutchAero
Malaysia
India
Markets
Aerospace & Defence
Semiconductor
Medical & Diagnostics
Industrial automation
News & Press
Publications
Exhibitions
News
Press releases
Social media
Archive
Career
Working at KMWE
Vacancies
Training on the job
Internship
Contact
The Netherlands
Malaysia
Address & Route
Internal
Internal
Social bookmarks
© KMWE 2017


KMWE
Chamber of Commerce
Eindhoven, NL
Number: 17054389
VAT number:
NL007563553B01

DutchAero
Chamber of Commerce
Eindhoven, NL
Number: 17175694
VAT number:
NL814317388B01

Website by Not on Paper