Leerling Allround Verspaner (bbl niveau 2-3)

Place Eindhoven, Netherlands

Discipline Verspaning

Graduation level MBO

Amount of hours 40

Experience Starter

Date added: 06-01-2020

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, onze vaste partners worden uitgenodigd mee te kijken.

 

Functieomschrijving

In de eerste twee jaar van je opleiding ga je aan de slag in een opleidingsomgeving en word je begeleid door een ervaren praktijkopleider. Je start met het begrijpen van de basis van verspanen, conventioneel draaien en frezen. Daarna is het doel om te leren werken met complexe computergestuurde bewerkingsmachines en word je verder opgeleid tot allround verspaner. Als allround verspaner maak je producten met complexe computergestuurde bewerkingsmachines, ook wel CNC-machines genoemd.

 

Met deze machines kun je diverse verspanende technieken toepassen, zoals draaien en frezen. Bij KMWE werk je vooral op materialen als aluminium, staal en kunststof. Je werkt aan de hand van een werktekening en programmeert de machine met behulp van bijvoorbeeld een CAD/CAM-programma. Daarna span je het werkstuk op en laat de machine het werk doen. Na het verspanen meet en controleer je of het product exact aan de eisen op de tekening voldoet. Na de eerste twee jaar in een opleidingsomgeving is het doel om over deze vaardigheden te beschikken en groei je door naar de productieomgeving van KMWE.

 

Bij KMWE volg je een bbl opleiding off the job. Dit wil zeggen dat een schoolweek is verdeeld in een theorie- (1 dag) en praktijkgedeelte (4 dagen). Afwisselend ben je 6 weken in de werkplaats van school en 6 weken bij KMWE aanwezig. Alle weken heb je altijd 1 vaste dag per week les op school, ook in de weken dat je aanwezig bent bij KMWE.

 

In de 6 weken bij KMWE ga je in de eerste twee jaar van je opleiding aan de slag onder begeleiding van een praktijkopleider in onze eigen leeromgeving. Je leert op deze opleiding om op een veilig manier met complexe CNC-machines te werken. Ook krijg je les in CAD/CAM-programmeren. Daarvoor is het belangrijk dat je technisch en ruimtelijk inzicht hebt en abstract kunt denken.

 

Wat wij vragen

 • Affiniteit met metaal en/of techniek
 • Minimaal een vmbo diploma
 • Beschikbaar voor 40 uur in de week
 • Goed Nederlands sprekend
 • Ervaring is niet vereist de wil om dit vak te leren wel!

 

Wat wij bieden

 • Salaris op fulltime basis
 • Reiskostenvergoeding vanaf 10 km (o.b.v. enkele reis)
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Studiekosten en lesmateriaal worden volledig betaald
 • Fulltime begeleiding door praktijkopleiders en ervaren collega‚Äôs.

 

<< Terug naar zoekresultaten

Apply now!

We appreciate you are interested in a position at KMWE.